tisdag 27 december 2011

Julgodis 2

Den tredje tryffeln hann jag faktiskt göra innan jul! Det blev en pepparkakstryffel med alla de klassiska pepparkakskryddorna.

Pepparkakstryffel (från julgodisboken)

1 dl vispgrädde
0,75 dl florsocker
125 g mörk choklad
25 g smör
1 tsk malen kanel
0,5 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malda kryddnejlikor
0,5 tsk ingefära

Koka grädde och socker i en kastrull. Hacka chokladen och lägg ner tillsammans med smöret i kastrullen. Rör ned kryddorna när smör och choklad har smält. Låt tryffelsmeten svalna något. Jag hällde smeten i en form och ställde i kylskåpet någon timme. Sedan ska jag den i bitar och vände dem i pepparkakssmulor.


Detta blev nog min favorittryffel i år! Annars var det nog den amerikanska tryffeln som blev favoriten, båda hos mig och andra. Den gjorde jag förresten med saltade jordnötter och så de påminde lite om Snickers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar